Museum 'Het Land van Strijen'

 

Groepsarrangementen

Dat museum “Het Land van Strijen” meer is dan een museum bewijst het wel met onze groepsarrangementen. We bieden een compleet verzorgde daginvulling voor groepen van af 10 tot 120 personen.

U wordt ’s morgens ontvangen door uw gids met koffie/gebak in het zalencentrum Salvatori. Daarna brengen we een bezoek aan het smederij museum waar de smid een demonstatie smeden geeft. Het benedenhuis van de smid is ingericht in de stijl van de veertiger jaren van de vorige eeuw en in de keuken is het voor veel bezoekers thuiskomen. Boven de smederij is een expositieruimte waar met enige regelmaat de tentoonstelling wordt gewisseld.

We bezoeken de St. Lambertuskerk, uit de 15e eeuw, die aan de overkant van de straat staat. Deze kerk met 18 gebrandschilderde ramen en een fraai interieur is het bezoeken meer dan waard. Bij binnenkomst wordt u verwelkomd door de kerkgids, de organist zorgt voor orgelklanken die uit het in 1839 gebouwde van Oeckelen orgel komen. Na dit ochtend programma is het tijd voor een heerlijk uitgebreide lunch of diner in het zalencentrum. Dit alles is op loopafstand en rolstoel vriendelijk.

Het middagprogramma bestaat uit een rondrit door het land van Strijen. Een deskundige gids van de oudheidkundige vereniging gaat met u mee in de bus en verteld onderweg de historie van Strijen en laat u plaatsen en vergezichten zien die u zonder gids niet zult ervaren. Na terugkomst in het zalencentrum kunt u nog een drankje gebruiken of een rondwandeling door de historische dorpskern maken.

Het arrangement is ook in delen te bestellen.

Voor de complete arrangementen folder van het museum klik hieronder:

Voor prijzen klik hieronder:

Voor meer informatie via E-mail klik hieronder: