Museum 'Het Land van Strijen'

 

Beeld en Geluid

Het is de taak van deze werkgroep om materiaal in de vorm van foto’s, dia’s, film, DVD, video en geluidsbanden te verzamelen, te archiveren en trachten situaties, locaties en namen van personen op het materiaal te achterhalen en vast te leggen.
Het is ons doel om het beeld en geluid materiaal te beschrijven en te archiveren in de Beeldbank Beeld en Geluid.

De werkgroep Beeld en Geluid stelt materiaal beschikbaar aan de andere werkgroepen en t.b.v. tentoonstellingen en presentaties in het museum. Indien mogelijk en gewenst worden foto’s en films ook gepresenteerd aan het publiek b.v. in het Salvatori, Hoge Weide, Dorpshuis, Verenigingsgebouwen en op de Ledenvergadering.

Films op DVD en Foto Cd's zijn te koop in het museum voor meer informatie: klik hier.

Oproep

Bent u nog in bezit van (oude) foto’s of dia’s van Strijen, Strijensas, Mookhoek of Cillaarshoek, of van speciale gebeurtenissen in deze regio, wij willen ze graag opnemen in ons archief. Als u de foto niet wilt missen, dan scannen we de foto (ook ingeplakt of ingeraamd) en kunt u het origineel weer direct meenemen.
Ook film- en videomateriaal van allerlei gebeurtenissen binnen de regio Strijen, is zeer welkom. Stuur ons een e-mail met gegevens, dan nemen we contact met u op.

Ook kunt u ons helpen met het zoeken naar de namen enz. van personen op de foto’s. Kijk hiervoor regelmatig op Facebook “Het land van Strijen” voor onze “zoekplaatjes”. Weet u het niet zelf, dan misschien wel een familielid.

Voor uw reacties klik hieronder.